Janine Bakhuis winnaar ‘internationale dienstverlening’

DE IL TRAMONTO GOLDEN GONDOLA AWARDS 2020/21 – In de categorie ‘internationale dienstverlening’ werd de premie toegekend aan Janine Bakhuis.

Tijdens een feestelijk evenement in Villa Valetudine werden 10 prijzen – 7 van de editie 2020 en 3 van 2021 – uitgereikt door de hertogin Tilde en hertog Alessandro Badoglio. Fabiola Tilatti, bestuurslid van Movimento Turismo per il Vino FVG, leidde iedere prijswinnaar in met de toelichting waarom de internationale il Tramonto Golden Gondola Award werd toegekend.

In de categorie ‘internationale dienstverlening’ is de Golden Gondola Award 2020 toegekend aan de Nederlandse

(vlnr) Janine Bakhuis, Fabiola Tilatti & Hertog Alessandro Badoglio

Toelichting toekenning prijs

Janine is inmiddels vele jaren geleden als Nederlandse naar Italië verhuisd voor haar grote liefde. Zij woont in de buurt van Udine met haar dochter Livia. Ze werkt voor verschillende advocatenkantoren als local counselor. Ze is een legal assistent voor expats. De expats worden gedetacheerd naar Italië voor een bepaalde periode. Deze mensen spreken over het algemeen geen woord Italiaans en in de bureaucratische wereld spreekt men veelal niet of niet goed Engels. Ze helpt de expats met deze bureaucratische, ambtelijke rompslomp. Voor een aantal kantoren verleent ze assistentie betreft het immigratieproces, werkvergunning, verblijfsvergunning, documenten laten legaliseren, aanvraag van residentie etc. Voor andere kantoren helpt ze bij de zogenaamde relocation, o.a. een huis zoeken (Italiaanse makelaars spreken vaak ook geen Engels), huurcontract regelen, het regelen van alle voorzieningen zoals gas, water, licht, internet en mobiele telefoon. Zelfs het aanvragen van een petpassport, een dierenpaspoort zodat de huisdieren legaal in Italië verblijven, maar ook nadat ze weer terug gaan naar het land van herkomst, weer legaal het land uit kunnen en het transport kunnen regelen.

Door Covid is de wereld van de expats volledig ingestort. Op een enkele voetballer van Udinese na, zijn de expats allemaal naar hun thuisbasis teruggekeerd en zijn de opdrachten voor Janine weggevallen. Met de erkenning voor haar inzet voor Friulië om deze prachtige regio bij buitenlanders te ontginnen, vertrouwen wij erop dat ze veel nieuwe opdrachten krijgt en ook hulp / steun door de regionale regering FVG.

Leave a Reply

Your email address will not be published.