Peperkoek, zelfs de Italiaanse kippen vreten ‘t niet

iltramonto_l4d
Och, het komt altijd spontaan in ons op. Je rijdt weer eens van Nederland naar Italië en wat doe je? Natuurlijk…. je neemt enkele Nederlandse producten mee. Leuk voor die en die om eens te proeven. Er zijn ook wel eens Italianen die vragen om iets mee te nemen.

Onze huisarts vroeg ons om wat hasjiesj mee te nemen.Natuurlijk gaat ons dat te ver. Nooit gebruikt, nog nooit gekocht en we gaan dat zeker niet voor een Italiaan doen. Dat die maar naar Amsterdam gaat! Wat hij ook gedaan heeft. Een ander vroeg ons om ‘eringa’ mee te nemen. Okay, dat kan er nog mee door….
Ad SmetsDeze keer echter wilden wij een Italiaanse familie laten meedelen in ons genot van een verrukkelijke en sappige ‘peperkoek’. De echte met gember erin. En de week nadat we de koek hadden aangeboden waren we weer bij hen. “Enne, hoe smaakte de Nederlandse peperkoek?”

Ze keken elkaar aan en de vrouw biechtte eerlijk op dat ze het vreselijk vonden. Haar man en kinderen konden de koek nog niet eens ruiken, zo vies vonden ze die. Waarop de man zei: “en ik heb de koek in de kippenren gegooid maar zelfs die vraten het niet, waarop ik die koek uiteindelijk in de vuilnisbak heb gegooid”.

Eerlijk en helder antwoord van die Italianen. Tja, het smaakt een beetje anders dan wat de Italiaan gewend is.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *