Klassieke auto’s bezoeken wijnhuis in ons dorp

Toer met klassieke auto’s maakt tussenstop bij wijnboer in ons dorp. Een lust voor het oog voor liefhebbers van klassieke auto. Het is kijken en bekeken worden. En dat op een zomerse dag met een glas prosecco in de hand, wat wil je nog meer?

Zoals iedere zomer barsten de zomerse activiteiten los: ieder dorp het zijn eigen dorpsfeest(en), vespa-toers, en openluchtconcerten. Zo deed een club van eigenaren van klassieke auto recentelijk een wijnboer aan in ons dorp.

De mensen van wijnhuis Guido Lorenzonetto hadden ons gevraagd om een fotoreportage te maken. Nou ja óns…! De taakverdeling is zo dat Ad de foto’s maakt en ik ondertussen met een glas wijn in de hand wat babbel met de deelnemers .

foto door Ad Smets al fietsend met één hand geschoten

“Zondagmorgen 11.30 uur!” werd ons verteld en de Italianen inmiddels kennende vertrokken we tien minuten van te voren op de fiets richting het wijnhuis. Dan zouden we ruimschoots op tijd zijn, want Italianen zijn per definitie te laat. Horen we twee minuten later een zee van claxons achter ons en even later passeerde een colonne klassieke auto’s ons. Moet niet gekker worden, Italianen die zich aan het afgesproken tijdstip houden, sterker nog, een paar minuten te vroeg waren!! Al fietsend schoot Ad nog snel enkele foto’s.

Wat een pracht gezicht, al die klassiekers. Perfect verzorgd en natuurlijk de dag ervoor nog gepoetst, want wanneer de liefhebbers om jouw auto heen lopen, moet ie er wel gelikt bijstaan. Er waren ook kijkers van buitenaf gekomen, maar het waren voornamelijk de deelnemers aan deze toer die de auto’s van de anderen gingen bewonderen. Motorkappen werden geopend, want ze willen wel zien of de motor er perfect uitziet en of er wel de originele onderdelen zijn gebruikt. Het is meestal een uit de hand gelopen hobby, bijna een wedijver.

Slechts een enkeling maakte gebruik van de gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding door ‘la cantina’. De meesten genoten van het mooie weer, de wijnen van wijnhuis Guido Lorenzonetto en de gebakken sardientjes.

Heerlijk om zo’n groep Italianen te zien die op deze manier hun passie voor klassieke auto’s deelt. En fantastisch te zien hoe ze worden verwelkomt door de familie Lorenzonetto. Guido, de nestor en oprichter, genoot er van, mede omdat hij inmiddels de verantwoordelijkheid heeft overgedragen aan zijn zoon Marco en dochter Mara.

wijnboer Marco Lorenzonetto tussen de drinkende en etende bezoekers

Moeder Nella, met schoondochter Chiara en dochter Mara runnen de ‘winkel’ en ontvangen alle gasten/klanten met open armen. Het wijnhuis bevindt zich pal aan de weg richting badplaats Lignano, waardoor veel vakantiegangers bij hen wijn komen kopen. Zeker aan het einde van de vakantie slaan die nog een voorraadje in om thuis na te genieten van hun vakantie onder het genot van de wijn van ‘hun’ wijnboer.

Ad Smets te midden van schoondochter Chiara (l), dochter Mara (m), ‘moeder’ Nella (r) en kleindochter Vanessa

 

 

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie: Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *