Mad Meatballs

il tramonto_8648Gekke gehaktbal? Op deze maybe remarkable day van de whether or not Brexit een simpele (gehakt)bal in the spotlight? “Wat heeft dat voor zin”, vraag jij je wellicht af? Toch heb ik ervoor gekozen om het op deze Remain or Leave day te hebben over een meatball.

Wij hebben sinds vorig jaar een nieuwe slager gevonden, een spaccio. En wel in het ‘gat’ Varmo. Of all places! Allereerst is het vlees super vers en bovendien blijkt de kwaliteit meer dan geweldig te zijn.

De eerste keer dat we er (Spaccio Carni Pitaccolo) kwamen hebben we voor ons Indisch buffet voor 120 mensen al het vlees gekocht. Je leest het goed: Indisch! Als je 120 Italianen verwacht, kun je je beter niet wagen aan Italiaanse gerechten, want je krijgt de ene na de andere opmerking. Zo van, hier heb je te veel rozemarijn in gedaan en daar had je wat meer olijfolie moeten gebruiken. Onze ervaringen met dit vlees was in ieder geval puik.

Terug naar onze ballen. Wat maakt dat ze zo bijzonder zijn om er een artikeltje aan te wijden? Bij deze spaccio kun je zelf je vlees uitzoeken waar je gehakt van wilt hebben. Wij wilden ca. 60% runder- en ca. 40% varkensvlees. De eerste keer hadden we 100% runder genomen echter de ballen werden echt te droog. Ze moeten minstens een beetje smeuïg blijven, niet dan! Nu dus 2 prachtige stukken niet te vet varkens- en rundervlees uitgezocht en twee keer door de gehaktmolen laten gaan!

il tramonto_8650

Deze keer had Sjaak de ballen ook nog eens gevuld met een Italiaans speciaal soort sjalotje (lo scalogno), waardoor de Hollands gekruide gehaktballen nog eens extra smeuïg werden, bovendien verrijkt met een verrukkelijk aroma. Ik kan je zeggen, in one word: delicious! Try it yourself, dear!

Als de UK morgen dus uit de EU gaat, dan zijn dit mijn laatste Engelse woorden (gejat van Junker): out is out!

Als ze erin blijven, dan zeg ik: “these are the rules and ingredients for in is in, mad meatballs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *