Koning Willem-Alexander lust er zeker pap van

il tramonto_5663Dat genieten van het leven meer is dan op z’n tijd een lekker Italiaans wijntje moge blijken uit het feit dat wij tijdens een culturele bijeenkomst met artiesten in het piepkleine gehucht Ariis ook kennis mochten maken met de jongens van Watly.

Wat, wie? Juist ja, je hebt het goed gelezen: Watly!

Een oude watermolen was heel toepasselijk het decor van hun presentatie, niet een die door Vincent van Gogh is geschilderd, maar het werd niettemin bijzonder omdat dit privébezit nog nooit was opengesteld voor het publiek. Een unieke kans dus voor iedereen om een stukje oudheid met eigen ogen te aanschouwen en tevens om kennis te maken met een verwezenlijkte toekomst: een bijzondere nieuwe toepassing van de techniek om water te zuiveren op plaatsen waar dat toch nog toe niet (goed) mogelijk was.

balkon scene

balkonscene Prinsjesdag 2010

Onze koning lust er zeker pap van
Het grappige is dat een van hen (Marco Antonio Attisani) o.a. voor deze uitvinding in Eindhoven is geweest. Een uitvinding waar onze koning Willem-Alexander (als watermanager) wellicht van zou kunnen smullen, en zou onze vriendin Monique Wolters die prachtig werk verricht in Burkina Faso het apparaat mogelijkerwijs goed kunnen gebruiken voor haar werk in dit land.

Een groep dromers?
De jongens hebben Watly op de kaart gezet. Zoals hun eigen website aangeeft: “Watly is more than a project, it’s a group of dreamers that wants to improve the future of the world.”

Deze werkelijkheid is een droom van een apparaat!
Want één Watly reinigt tot wel 3 miljoen liter water per jaar terwijl het op zonne-energie werkt en energie opwekt voor een dorp van ongeveer 3000 inwoners en ook nog eens in verbinding staat met een satelliet voor internet en telefonie.  De toegepaste methode is eenvoudig en veilig. Het apparaat kan evenzeer zeewater tot drinkwater omvormen. Het apparaat distilleert het water onder hoge druk en is door deze gepatenteerde methode tot nog toe een van de meest effectieve en krachtige op het gebied van waterzuivering.

il tramonto_5655

The Watly guys, www.watly.co

En dat bij ons in de buurt
Leuk om te weten is dat zij vanuit twee landen werken, Spanje (Barcelona) en Italië (Talmassons). Dit dorpje kennen wij goed, zelfs de burgemeester is een bekende van ons. Wij vonden het geweldig om de jongens te ontmoeten en gaan hen zeker nog volgen op hun weg naar het grote succes.

Wel even een paar moeilijke woorden leren
Marco Antonio Attisani, hij is de CEO en oprichter van Watly en beschrijft zichzelf als ‘visionair entrepreneur’ maar noemt zich ook transhumanist (Wiki: transhumanisme is een recente vorm van speculatieve filosofie die probeert om de door de natuur gestelde grenzen van het menselijke bestaan te doorbreken) en ‘singularitarian’ .

Wij komen over dit onderwerp zeker nog te spreken, echter het lijkt ons goed om nu al te proberen uit te leggen wat dit is: Singularity is een beweging die gedefinieerd wordt vanuit het besef dat het technisch onmogelijke, door de creatie van superintelligentie, in de nabije toekomst mogelijk wordt, ten behoeve van de mensheid.

Eindhoven staat weer op de kaart
Overigens wordt de eerste Nederlandse Singularity Universiteit in mei te Eindhoven geopend. Daarmee staat onze Brainportregio, waarbinnen wij met ons werkgeversnetwerk SAM opereren, ook weer op de kaart.

 

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *