I due nonni nuovi – 2 nieuwe opa’s

Een paar weken geleden, toen de tuinmannen volop bezig waren, kregen wij bezoek uit Lignano (badplaats aan de Golf van Venezia). Een echtpaar met twee werkelijk ongelooflijk lieve kinderen. “Het kunnen geen Italiaanse geweest zijn!”, hoor ik je opmerken?

Niets is minder waar! Ofschoon hun pappa Nederlander is en hun mamma deels Nederlands en deels Italiaans en zij in Italië opgroeien, mochten we vaststellen dat dit twee voorbeeldige kinderen zijn. Schatjes. Niet alleen in gedrag maar zeker ook om te zien.

Kijk eens hoe ze stralen! Koninklijk.

Wat is er nóg interessanter voor jongetjes dan om van heel dichtbij hijskranen bezig te zien om palmen in de grond te zetten en om gru (bulldozers) in actie te zien? Er zelf in te zitten! Kijk eens naar dat snoetje en zie hoe verrukt hij was.

Chiara en Bor zijn twee trouwe lezers van ons Italië magazine en kennen ons al een beetje. Althans, dat mogen we vaststellen, want ze brachten een heerlijke fles bubbels mee, de PROGIALLO van Umberto Baccichetto. Deze fles ligt in de koelkast te wachten op het juiste moment. Het zal niet lang meer duren of we maken ‘m soldaat! Ken je deze nieuwe smaakexplosie Progiallo nog niet, klik dan zeker door!

Deze Progiallo kwam van onze bevriende wijnboer ‘Umberto Baccichetto’ af. Mmmm. Zeker uitproberen als ik jou was!

Sjaak en ik denken nieuwe vrienden erbij te hebben, wat een leuke mensen. Het zware onweer dat overtrok, de fikse regen die de gehele cortile (binnenplaats) blank zette, deerde ons niet. We hadden zelfs tijd te kort, zoveel hadden we elkaar te vertellen.

Kijk dat snoetje van deze knul! Het meisje was even weifelend want de bulldozer kwam wel erg dichtbij.

Maar ja, deze kinderen gaan – in tegenstelling tot de doorsnee Italiaanse die tot middernacht (jengelend en vechtend tegen de slaap) opblijven – lekker op tijd naar bed. Dus moest deze familie wel vertrekken. Jammer, we voelden ons even twee heel tevreden nonni (opa’s)! Wij gaan snel weer een afspraak inplannen en dan lekker samen een pizza met hen eten. Wij denken dat de kinderen weer graag willen komen, alleen zal er dan waarschijnlijk geen echte kiepwagen meer te zien zijn. Gelukkig hebben we wel nog eekhoorntjes en hazen in de tuin. Dat doet het ook goed bij kinderen.

Klik hier voor alle Italië blogs op ‘il Tramonto’

© redactie: Ad Smets – foto’s: Ad Smets

L’amore, een boek over twee Nederlanders die goed
willen inburgeren in Italië

Leave a Reply

Your email address will not be published.