Help, mijn man heeft hobby’s

il tramonto kerststuk Sjaak VerweijMijn man heeft een paar hobby’s! Taarten en koekjes bakken, bonbons fabriceren, jam en limoncello maken, kokkerellen en bloemstukken in elkaar ‘flansen’. Hij is er uren zoet mee en kan er zijn hele energie en creativiteit in kwijt! Heel bijzonder is dat hij zijn hobby’s uitoefent op het moment dat ik net gepoetst heb.

Nou heb ik geen hekel aan poetsen en sommigen denken zelfs dat het míjn hobby is, maar het is echt te frappant voor woorden! Hij steelt de show met zijn creatieve of zeer smakelijke kunststukjes en krijgt alle egards. De mensen kijken mij vervolgens aan en zeggen vaak: “die man van jou is altijd bezig met zulke prachtige en lekkere dingen. Wat doe jij eigenlijk?”

En dan te bedenken dat ik uren moet helpen met afwassen en opruimen. Okay, ik zal niet zeuren, ik mag proeven en foto’s maken. En dat doe ik met liefde!

De kaki jam van 2 jaar geleden spande echt de kroon. Sjaak wilde op een zondagmiddagcachi kaki eind november (nadat ik gestreken en gepoetst had) kaki jam maken. Het was prachtig weer dus zeer uitnodigend om nog even iets ‘leuks’ te gaan doen. We hadden toch even niets om handen en nog wat tijd over!

Ik moest de kaki’s plukken bij de overburen. Een hoge boom, dus een ladder nodig. Sommige kaki’s waren zó rijp dat ze al op mijn hoofd uit elkaar spatten bij het aanraken van de takken bij het bestijgen van de ladder. De prut droop over mijn hoofd en nek tussen de kraag door omlaag over mijn rug. Ik zat echt helemaal onder de overrijpe en gistende drab!

bonbon il tramontoOmdat er nog weinig kaki’s per tak over waren moest ik regelmatig de ladder verplaatsen op het grasveld. Niet denkend aan de 17 jarige blinde buldog die overal zijn weke en lichtbruine behoefte op het gras deed. Ik rook het …… maar het was al te laat. Mijn schoenen met een flink diep profiel zaten onder, de ladder, mijn broek en handen. Mijn hoofd en trui zaten dus onder de prut van de overrijpe kaki’s. Ik heb mijn werkje zelfs afgemaakt zonder donderwolken en ben voorzichtig naar huis gelopen.

Sjaak had de tuinslang gepakt terwijl ik me voor op straat uitkleedde. Zowel de trap, de schoenen als ikzelf werden met koud water (in november) afgespoten. De wasmachine kon weer aangezet worden. En uiteindelijk konden we jam gaan maken, 40 potten! Dus veel afwassen en daarna het fornuis en de keuken weer poetsen. “Oh Sjaak, wat een lekkere jam maak jij toch! Hopelijk helpt Ad je ook een beetje daarbij!”

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *