Golfers proeven aan Sicilië

Wat wij in Italië zo grappig vinden is dat een dag zó totaal anders kan lopen dan je zelf denkt te plannen. Zo wilden wij een heerlijk rustige zondag met wat kleine klusjes in en rond het huis. Wat ‘aanfreubelen’ zoals wij het noemen. Het is zeker geen weer om je enorm in te spannen en met 36 graden zeker geen weer om veel kleren aan te hebben.

Terwijl we net een nieuw klusje voor elkaar hadden bedacht ging de telefoon. Het was Carlo, onze buurman, die als sommelier werkt in het restaurant op Golfclub Lignano. “Hela luiwammesen, kleren aan en komen!”

“We hebben hier een leverancier van Siciliaanse specialiteiten die de golfspelers laat kennismaken met hun culinaire lekkernijen. Marco Marano, de eigenaar komt van dat eiland en woont nu in de buurt van Pordenone. Hij is met zijn familie bij ons en heeft van alles en nog wat meegenomen, dus jullie moeten komen. Een ideale gelegenheid om te proeven!”

il tramonto_9935_ad smets

Carlo Silvestrini & Ad Smets

Aldus een eeuwig opgewekte en vrolijke buurman. Natuurlijk hoopt hij dat we de camera meenemen om het een en ander op de plaat vast te leggen en publiceren.

Wij hadden enkele dagen tevoren al een proeverij van ‘Sardinië’ bijgewoond, dus zeker leuk om nu Sicilië’ over de tong laten gaan, biologische producten die geteeld worden aan de berg de Etna. De meest actieve vulkaan die geregeld as en lava uitstoot, waardoor ’s avonds en ’s nachts de berg letterlijk vuurrood kleurt. De paté di peperoncino vertegenwoordigde ten volle met zijn kleur het gevaar! Bijna on-Italiaans. Maar ja, voor veel Noordelijke Italianen is Sicilië dan ook een soort Verweggistan. Wij zetten als rechtgeaarde Nederlanders vraagtekens bij biologisch als het gaat om de hellingen van de Etna, maar dat terzijde!

Grappig wie je altijd op de golfbaan aantreft, Jan en Alleman. Arm of minder bedeeld, ze zijn in deze periode allemaal bezweet! Deze keer mochten we zeer doorweekte Massimo, eigenaar van wijnhuis Di Lenardo, begroeten. Zijn wijnhuis voert een wijnnaam ‘Just Me’, waardoor wij altijd moeten denken aan de Amerikaanse comedy serie ‘Will and Grace’ omdat de stereotype homo in die serie geregeld ‘Just Jack’ joelde, daarbij zijn handen op een bepaalde manier aan het hoofd houdend.

We hebben genoten van de verrukkelijke patés van olijven, pomodoro en peperoncino. Smullen en een verrassend gezellig moment voor een zondag waarop je gepland had om vooral niet buiten de deur te gaan. Viva la bella vita Italiana!

il tramonto_9942

Een deel van het team van het restaurant op de Golf Club Lignano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *