Fotoshoot van ‘ons’ voetbalteam

Huisfotograaf van il Tramonto maakt als hoffotograaf de jaarlijkse fotoshoot van het lokale voetbalteam – la squadra di calcio di Pertegada

De vraag ‘Zijn jullie in jullie dorp een beetje geïntegreerd?” kunnen we volmondig beantwoorden met “Ja”. Een goed voorbeeld hiervan is dat Ad werd gevraagd om voor de derde keer op rij als hoffotograaf van het locale voetbalteam van ons dorp Pertegada de jaarlijkse fotoreportage te maken. Foto’s die gebruikt worden voor de jaarlijkse kalender en noem zo maar op!

Alhoewel het team na negen wedstrijden dit seizoen met 25 punten op kop staat, toonden de spelers zich enigszins nerveus vlak voor de wedstrijd tegen Uni 91, het team van Prepotto, met slechts 14 punten op de zevende plaats. De spelers konden nauwelijks op hun plaats blijven om een groepsfoto te maken. Ze stuiterden als het ware op hun plaats, maar onder de strenge aanwijzingen van fotograaf Ad is het toch gelukt de mannen allemaal met de neus in dezelfde juiste richting te krijgen.

Als tegenprestatie voor onze integratie kregen we een glaasje Prosecco aangeboden. Af en toe moeten we maar accepteren dat leken zich niet realiseren dat het niet blijft bij een fotoshoot van 10 minuten. De foto’s moeten vervolgens worden gedownload en worden aangepast, de lichtinstelling aanpassen, een paar rode ogen en een valse schaduw moeten worden weggepoetst. En daarna kunnen de originelen met WE-transfer worden verzonden. Geen foto’s zoals menigeen direct vanaf het mobieltje op de social media plaatst. Lasst-es-uns-Wurst-sein, we accepteren het aanbod en hielden het deze zondagmiddag slechts bij dit slokje – overigens lekkere Prosecco van een van onze bevriende wijnboeren, want op ons programma stond nog een wijnproeverij bij een andere wijnboer in deze regio. Het is een kwestie van het stellen van prioriteiten…..

Na de fotoshoot wilden alle vrijwilligers ook op de foto. Op zo’n zondagmiddag blijft het niet bij voetbal alleen, want de toeschouwers drinken achteraf nog een extra een biertje of een wijntje. Starten doen ze ruim vóór de wedstrijd, geen wonder dat na de wedstrijd enkele auto’s blijven staan tot het moment dat ze weer nuchter zijn. Een paar vrijwilligers zorgt er voor dat er stukken worst en polenta op de gril gebakken worden om de derde helft zo aangenaam mogelijk te maken.

CIAO A TUTTI !!!!!!!!!!!!!!!

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

© www.iltramonto.eu – redactie: Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

 

Clicca qua per la foto ufficiale della squadra

Clicca qua per la foto ufficiale della squadra con il presidente e lo staff

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *