Eten uit blik

ETEN UIT BLIK IS GEZOND, LEKKER MAAR OOK LEUK! Geen inspiratie voor de feestdagen?! Probeer dan iets uit blik, o nee, IN blik. Pompoensoep, vistriootje, tonijnpaté en zelfs frietjes uit blik. Bekijk de foto’s en doe nog meer ideeën op om gebruikte conservenblikken op tafel te zetten.

pompoensoep met een scheutje room – klik hier voor het recept

Het Nederlandse Voedingscentrum geeft aan dat eten uit blik ook gezond is. Diverse groenten bevatten evenveel voedingsstoffen als onbewerkte groente. En vergeet niet dat  sommige groente- & fruitsoorten die vers in de winkel liggen, al weken daarvoor geoogst zijn, waardoor veel voedingsstoffen verloren zijn gegaan.

alternatief vispotje, dit keer uit blik – klik hier voor het recept

Eten uit blik,
maar net even iets anders…

Los van de voedingsaspecten, vinden we het leuk om het thema ‘Eten uit blik’ vanuit een ander perspectief te bekijken, de ‘mise en place’, het decoratieve deel van een maaltijd.

tonijn-prei salade – klik hier voor het recept

Want naast het feit dat iets lekker moet smaken, wil het oog ook wat….

Dus bewaar een paar conservenblikken, geef de blikken een tweede of derde leven en doe een keer iets anders. Het hoeft allemaal niet zo gecompliceerd te zijn: serveer soep in een blik in plaats van een soepkom, gratineer een ovenschotel of aardappelpuree eens in een groot blik of in 1-persoonsblikjes.

Zet soepstengels, servetten of zelfs bestek op tafel in een hoog blik. En wat te denken van ragout of uiensoep in blik met een deksel van bladerdeeg uit de oven?!

karamel-mousse klik hier voor het recept

In deze blog met onderstaande fotoreportage geven we je nog meer ideeën wat je zoal met blik kunt doen.

witlofsalade met gorgonzola – klik hier voor het recept

© www.iltramonto.eu – redactie: Sjaak Verweij – foto’s: Ad Smets

Klik hier voor alle recepten op ‘il Tramonto Culinair’

Klik hier voor alle blogs ‘il Tramonto’

L’amore, een boek over twee Nederlanders die een
nieuw bestaan opbouwen in Italië

Leave a Reply

Your email address will not be published.