Ermes Colussi, een voorbeeld voor alle ondernemers

DE IL TRAMONTO GOLDEN GONDOLA AWARDS 2020/21 – In de categorie ‘internationale handel’ werd de gouden prijs 2021 toegekend aan de firma Ermes Colussi.

Tijdens een feestelijk evenement in Villa Valetudine werden 10 prijzen – 7 van de editie 2020 en 3 van 2021 – uitgereikt door de hertogin Tilde en hertog Alessandro Badoglio. Fabiola Tilatti, bestuurslid van Movimento Turismo per il Vino FVG, leidde iedere prijswinnaar in met de toelichting waarom de internationale il Tramonto Golden Gondola Award werd toegekend.

In de categorie ‘internationale handel’ werd de il Tramonto Golden Gondola 2021 toegekend aan de firma Ermes Colussi s.r.l., gevestigd in Casarsa della Delizia. De prijs werd overhandigd aan Giovanni Battista Colussi, hoofd van het bedrijf. Onlangs werd aan hem een eredoctoraat verleend voor zijn enorme verdiensten voor de sector werktuigbouwkunde.

Giovanni Battista Colussi – Fabiola Tilatti – Hertog Alessandro Badoglio

Toelichting toekenning prijs:

“In de Lage Landen hebben werkgevers veel aandacht aan het welzijn van hun personeel. Hoe blijer iemand naar het werk komt, hoe hoger de output. Een werkgever kan tot op 2 cijfers achter de komma aangeven wat het ziektepercentage is en wat de onderneming misloopt aan omzet ergo verdiensten, echter niet veel werkgevers zijn zich ervan bewust dat er meer veel meer winst gemaakt zou worden als hun werknemers met groot plezier naar het werk komen. Binnen het werkgeversnetwerk SAM, een van de grootste werkgeversnetwerk in Nederland, waarvan Sjaak en Ad het bestuur vormt, heeft men een klein onderzoek gedaan. En wat blijkt is dat een blije werknemer een persoon is die op het juiste moment op de juiste positie / in de juiste functie zit met de juiste aanwijzigingen, begeleidingen en voldoende eigen vrijheden in uitvoering. De conclusie is dat een moderne werkgever, zich bewust van wat er anno 2021 nodig is om een toppositie in de wereldmarkt te verkrijgen en te behouden, veel meer aandacht zou mogen schenken aan het welzijn van zijn werknemers. Bij het bezoek aan Ermes Colussi in Casarsa della Delizia stonden de twee Nederlanders (Giacomo en Adriano) verbaasd te kijken. Hier in ons FVG vonden zij een goed voorbeeld van goed werkgeverschap zoals dat zich ook in Nederland aan het openbaren is. Bij de laatste verbouwing van fabriekshallen heeft de familie Colussi een gigantische sportzaal / gymzaal gebouwd waarbij de medewerkers onder begeleiding van een personal trainer kunnen werken aan hun lichamelijke conditie. Een ander voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid van Colussi: bij de laatste verbouwing heeft Colussi een helikopter landingsplaats aangelegd die tevens door de Italiaanse autoriteiten gebruikt mag worden. Laatst, bij een ernstig ongeval in Casarsa, heeft deze faciliteit goed dienst gedaan. Of het komt door hun samenwerking met de grootste Nederlandse topbedrijven dat zij het moderne werkgeverschap hebben geadopteerd? Het is zeker ook de bezieling van deze familie dat dit bedrijf een belangrijke speler is op wereldniveau. Met grote waardering voor Colussi als maatschappelijk betrokken werkgever wordt deze Award uitgereikt en met groot vertrouwen kijkt il Tramonto uit naar het effect van dit goede voorbeeld dat over andere Friulaanse bedrijven en organisaties zal gaan uitstralen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.