Drie Dolle Dagen koken als Dank

Sjaak & Ad il Tramonto

Ad Smets & Sjaak Verweij

Netwerken in Italië? Jawel, dat is wat we doen. Met ‘il Tramonto’, het digitale Magazine en met onze blogs, ‘veroveren’ wij Friuli Venezia Giulia en een deel van de Veneto, maar we doen het ook om ons professionele werkgeversnetwerk SAM (samenwerken) in Nederland t.z.t. te kunnen koppelen aan Italiaanse en andere internationale organisaties.

De zomermaanden vormen voor ons een bijzondere periode om ‘in te burgeren’ aangezien er erg veel concerten, feesten en bijeenkomsten (boeklezingen, vernissages, etc.) georganiseerd worden. Een kans bij uitstek om mensen te ontmoeten en ervaringen op te doen.

 

Uiteindelijk zijn dan voor ons de Drie Dolle Dwaze Dagen aangebroken: 3 dagen koken! De laatste netwerkbijeenkomst van het zomerseizoen die wij organiseren met een DVD, een Diner Van Dank. Dank aan onze relaties voor de hulp die wij krijgen om ‘il Tramonto’ mogelijk te maken en onze bekendheid verder te verspreiden.

il tramonto franz hlavac gisela hopfmüller

Dank aan Franz Hlavac & Gisela Hopfmüller, Oostenrijkse TV bekendheden, voor enkele foto’s waar wij op staan.

Jammer dat er die dag onweer dreigde! Alles zou in onze tuin hebben moeten plaatsvinden. Waar laten we nu meer dan 30 mensen? Die passen niet in onze huiskamer. Gelukkig hebben we veel vrienden met grote huizen. De familie Ferrin (wijnboer te Camino Al Tagliamento) bood gelijk hulp aan.

Met hulp van onze zus en zwager zijn we met een auto vol eten erheen gereden en mochten we in het grote lokaal onze gang gaan. Kind aan huis, zouden we zeggen!
Wat kook je dan voor Italianen? Geen Italiaans, want zoals ‘la Mamma’ het maakt, smaakt het toch beter! Hollandse stamppot vonden we toch bij nader inzien ook geen optie! Ze zouden de schrik van hun leven krijgen…

Sjaak il Tramonto

Sjaak Verweij

Indisch! Dat is de oplossing. En zoals we tijdens de speech ook aangaven, waarom! Italië heeft een vreselijke Eerste Wereldoorlog gehad. Het grootste oorlogsmonument staat 35 km van Pertegada af, in Redipuglia (lees de blog hier), met meer dan 100.000 doden.

De Eerste Wereldoorlog is een tijd waarin wij Nederlanders het moeilijk hebben gehad en toch niet in oorlog waren. Echter, wat de Italianen ook niet weten is dat wij meer dan 300 jaren over Indonesië hebben geregeerd. Indonesië als onderdeel van ‘Paesi Bassi’(de lage landen)? Watte? Jazeker. En de oorlog tussen Nederland en Japan was er één die niet bekend is in Bella Italia. Om alle slachtoffers van deze vergeten en belachelijke oorlogen te eren en te vieren dat we meer en meer tussen landen gaan samenwerken en culturen met elkaar in contact brengen, dachten wij goed te doen met het aanbieden van een Indonesisch buffet met een rijk pallet aan smaken. Voor ieder wat wils!

De fotoreportage (ruim 100 foto’s) geeft een goede indruk van dít oosterse partijtje:

3 comments

 • Sabina Begic

  Bellissimo grazie ancora…

 • Gerard Zuidema

  Het is in dolle boel daar in Itallie, de schotels zagen er mooi uit, en heel veel. Maar hebben jullie’t erg heet gemaakt? Er staat niet beschreven of ze het lekker vonden. Gerard en Els.

  • Hallo Els & Gerard,
   we hadden het niet al te heet gemaakt. Speciaal voor de Italianen, anders lusten ze het niet meer. Althans de meeste mensen houden niet van té pittig.
   Men vond het erg lekker. Vooral de Babi Pangang was een uitschieter.
   Zelf hebben we ook genoten van al die lekkere schotels.
   Groeten en tot snel weer. Jullie krijgen een mail inzake een bestuursvergadering van de buurtstichting. Ciao, ciao xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *