Chardonnay van wijnhuis Ferrin bekroond met gouden prijs

DE IL TRAMONTO GOLDEN GONDOLA AWARDS 2020/21 – In de categorie ‘witte wijnen’ werd de Golden Gondola Award 2020 toegekend aan de Chardonnay van wijnhuis Ferrin.

Tijdens een feestelijk evenement in Villa Valetudine werden 10 prijzen – 7 van de editie 2020 en 3 van 2021 – uitgereikt door de hertogin Tilde en hertog Alessandro Badoglio. Fabiola Tilatti, bestuurslid van Movimento Turismo per il Vino FVG, leidde iedere prijswinnaar in met de toelichting waarom de internationale il Tramonto Golden Gondola Award werd toegekend.

In de categorie ‘witte wijnen’ ging de il Tramonto Golden Gondola Award 2020 naar de Chardonnay 2019 van wijnhuis Azienda Agricola Paolo Ferrin, gevestigd in Camino al Tagliamento. Een extra toelichting kwam van Chiara Zamarian, directeur van het evenement ‘il Tramonto Gondolo d’Oro Award’ en Paolo Ferrin nam de prijs in ontvangst.

Chiara Zamarian – Paolo Ferrin – hertogin Tilde Badoglio

Toelichting toekenning prijs:

Dit wijnhuis verdient een hele grote waardering, niet alleen voor hun wijnen doch zeker vanwege de vele culturele activiteiten die zij in hun azienda organiseren. Tentoonstellingen, lezingen, boekpresentaties, workshops, het vindt er allemaal plaats! Dit vereist een monsterlijke inzet aan de zijde van de familie. Zelf leveren Sjaak en Ad geregeld een hulp in de keuken na de vele etentjes die er worden georganiseerd. Etentjes waarbij hun uitmuntende wijnen worden aangeboden in combinatie met verrukkelijke hapjes.

Hun Rosso Majon heeft in 2015 al een Gondola ‘Oro Award gewonnen. Nog steeds worden vele flessen van dit topproduct jaarlijks naar Nederland en België versleept echter dit jaar verdient een van hun witte wijnen het erepredicaat, namelijk hun Chardonnay. Terwijl de Nederland en België nog steeds vooral gericht zijn op Franse wijnen, verliest het land van ‘leven als God in Frankrijk’ steeds meer positie aan het ‘Bel Paese’. En dat doet ons goed! Al vele jaren op een rij werd de Chardonnay van Ferrin hoog gewaardeerd, echter prefereerde men toch nog de Franse. Het tij is gekeerd: uit proeverijen werd duidelijk dat het tijd was om de jarenlange waardering om te zetten in een gouden award. Viva Italia! Viva Ferrin! Bij de proeverijen werd vooral ook een groot compliment gegeven voor hun prijs – kwaliteitverhouding. Il Tramonto voelt zich enorm vereerd om de prijs toe te kennen van Ferrin.

Tevens wil il Tramonto een grote waardering uitspreken voor de gastvrije bezieling aan de zijde van de familie Ferrin. Die is namelijk fenominaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.