Be Happy : nieuwe horecagelegenheid in Pertegada opent deuren

Be Happy omslagfoto FaceBookOns dorp Pertegada is een horecagelegenheid rijker. Be Happy heeft haar deuren geopend na een verbouwing die een paar maanden duurde. Ondernemer Roberto Visentin heeft z’n nieuwe concept gelanceerd: een combi van restaurant, bierbar, wijnbar en discotheek.Niet alleen dat dit alles is gecombineerd op één locatie, maar ook als uitgaansconcept: eerst een aperitief, gevolgd door een eenvoudig diner en daarna de dansvloer op met DJ of live muziek.

eigenaar Roberto Visentin met echtgenote Ekaterina Ryzhko

eigenaar Roberto Visentin met echtgenote Ekaterina Ryzhko

Wij waren als lokale journalisten uitgenodigd voor de feestelijke opening. Alhoewel Be Happy zich richt op een iets jongere doelgroep, lag de gemiddelde leeftijd van de bezoekers tijdens het openingsfeest toch een heel stuk hoger. De ‘mannekes’ en de ‘boerkes’ zoals we de senioren van Pertegada soms gekscherend noemen, namen hun kans waar om een keertje gratis te drinken en te eten.

Want inmiddels weten wij ook dat een ‘inaugurazione’ (een feestelijke opening) altijd gepaard gaat met voldoende eten & drinken voor de gasten. Eerlijkheidshalve moeten wij onszelf ook niet uitvlakken. Na een babbeltje met de

'porchetta' met de varkenskop er nog aan...

‘porchetta’ met de varkenskop er nog aan…

gastheer, zijn vrouw en personeel en het maken van een serie foto’s, waren ook wij niet vies van een paar glaasjes prosecco, vers gesneden prosciutto (rauwe ham), salami en niet te vergeten de verse porchetta. Porchetta is – plat gezegd – een gekookte ham van uitgebeend speenvarken. Deze wordt traditioneel geserveerd met kop en al. Een ter plekke afgesneden plak met een scheutje olijfolie, vers gemalen peper en een sneetje Italiaans brood. Niet te versmaden.
We hopen dat dit nieuwe initiatief succesvol is en dat deze nieuwe horecagelegenheid levensvatbaar blijkt te zijn. Op dit moment heeft het in ieder geval een aantal banen opgeleverd, want 5 Pertegadesi hebben hier een nieuwe uitdaging gevonden. Een teken van een opleving van de (lokale) economie? Hopelijk!

doelgroep voor discotheek?

doelgroep voor discotheek?

Op de fiets naar huis realiseerden we ons dat het niet vreemd was dat we geen honger meer hadden. We waren ’s middags heel braaf geweest en hadden ons avondeten voorbereid: aardappels geschild, rode bieten gesneden en de gehaktballen gekneed. Geen honger, echter na thuiskomst hebben we toch alles gekookt en gebakken, voor de dag erna: een dagje lekker makkelijk!

Een bezoek aan de discotheek later op de avond hebben we aan ons voorbij laten gaan. Ook wij behoren niet tot die doelgroep……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *